Namještanje atlasa

-je postupak kojim se prvi vratni pršljen-ATLAS vraća u prirodan- anatomski položaj, specijalnim vibracionim uređajem, trajno i potpuno bezopasno.

Rotiran prvi vratni pršljen -ATLAS uzrokuje,zavisno od ugla rotacije, pritisak na okolne strukture (mišiće, krvne sudove , nerve…) što za posljedicu ima pojavu velikog broja simptoma i zdravstvenih problema (bolove u vratu, glavobolje, vrtoglavice…)
Obzirom da atlas ne nosi samo lobanju, već je odgovoran za ovjes, ravnotežu i upravljanje kičmom i skeletom, kada je rotiran uzrokuje i promjene u držanju tijela.
Posljedica toga su bolovi u vratu, ramenima , rukama,glavobolje, vrtoglavice, bolovi u leđima, kukovima i koljenima, deformiteti kičmenog stuba (skolioza, kifoza..)
Kada se atlas nalazi u ispravnom položaju, tada konačno mozak i tijelo počinju bolje funkcionirati.Nakon toga svi će tretmani i terapije biti djelotvorniji.

Savremeni način života, veliki broj obaveza i uvijek premalo vremena, uzrokuje umor koji se vremenom akumulira u tijelu i stvara različite tegobe: osećaj malaksalosti, nesanice, vrtoglavice, glavobolje i bolove u cijelom tijelu, najviše vezano za koštano – zglobno – mišićni sistem. Često se budimo umorniji nego što smo bili prije spavanja. San je slabog kvaliteta. Sve to smanjuje otpornost organizma prema bolestima (pad imuniteta).