KOLAGEN-TERAPIJA

Kolagen medicinske injekcije preporučuju se u slučaju svih mišićno-koštanih bolova. Dakle, može se primijeniti kod osoba koje se žale na mišićno – koštanu bol uzrokovanu degenerativnim porijeklom, zbog istrošenosti, kalcifikacije, zbog upala, prekomjerne istegnutosti, kao i zbog sportskih ozljeda, bile one od kostiju, mišića, zgloba ili nervnog, i vezivnog tkiva.

Upalne i degenerativne bolesti vezivnog tkiva su karakteristične po nedostatku i poremećaju kolagena. Kolagen daje mehaničku potporu koja ima pozitivan utjecaj na stabilizaciju zglobova ,hipermobilnost, pokret, bol i kvalitetu života.Zbog toga, kolagenski medicinski proizvodi imaju strukturnu ulogu: zamijeniti, ojačati, zaštititi i izgraditi strukturu hrskavice, tetiva, ligamenata, zglobne čašice, itd. čime se poboljšava histološka struktura kolagenskih vlakana svih anatomskih struktura koje su sačinjene od kolagena. To omogućuje mehaničku potporu pogođenih područja.

Posebna karakteristika MD kolagenih medicinskih proizvoda koji sadrže kolagen i pomoćne sastojke je to što nude inovativan pristup liječenju bolesti koje utječu na mišićni sistem. Pomoćni sastojci prirodnog su podrijekla (vitamini, antioksidansi i biljni ekstrakti) i omogućuju bolje i ciljano pozicioniranje kolagena u određena područja.

Kolagenski medicinski proizvodi pokazuju učinkovitost u etiološkom liječenju akutne i kronične benigne boli koja utječe na koštano-mišićni sustav, zahvaljujući pomoćnom i sekundarnom protuupalnom djelovanju brojnih pomoćnih supstanci koji su u proizvodu sadržani, ali se ne mogu i ne smiju smatrati analgeticima. Smanjenje bolnih simptoma je samo sekundarno djelovanje, npr. za stabilizaciju zgloba što rezultira smanjenjem stimulacije nociceptivnih završetaka.

Zašto koristiti kolagenski medicinski proizvod?

UČINKOVITOST

Obnavlja i jača oštećene anatomske strukture, kolagenski medicinski proizvod poboljšava pokretljivost i funkcionalnost, te izravno djeluje na bol.

MEHANIZAM DJELOVANJA

Kolagenski medicinski proizvod obavlja potporno djelovanje u određenim načinima primjene.

PRIRODNO PORIJEKLO

Kolagen i pomoćne supstance ( vitamini, antioksidansi i biljni ekstakti) su prirodnog porijekla.

SIGURNOST

Zahvaljujući primjeni najsuvremenijih proizvodnih procesa dobio se čisti proizvod, sa standardiziranom molekularnom težinom. MD kolagenski medicinski proizvod ima kemijsko-fizička svojstva koja garantiraju sigurnost u kliničkoj upotrebi.

VISOKA PODNOŠLJIVOST

Nema nuspojava, niti su uočene alergijske reakcije i interakcije proizvoda. Blago crvenilo na mjestu ubrizgavanja moguće je zbog mehaničkog djelovanja igle.

VISOKA USLUŽNOST I ZADOVOLJSTVO PACIJENTA

Zahvaljujući mehanizmu djelovanja, nepostojanju nuspojava i visokoj stopi uspješnosti, primjena MD kolagenskog medicinskog proizvoda priznata je od strana pacijenata. Proizvod zadovoljava očekivanja pacijenata i liječnika.

ŠIROK SPEKTAR PRIMJENE

Kolagenski medicinski proizvod može biti korišten u liječenju poremećaja različitog porijekla (zbog prekomjernog trošenja, starenja ili ozlijede), te u različitim medicinskim poljima (reumatologija, ortopedija, rehabilitacijska medicina, traumatologija, sportska medicina, anti-age…) kao i opće medicine.

JEDNOSTAVNA PRIMJENA

MD kolagenski medicinski proizvod se može koristiti za subkutano, intradermalno, intramuskularno, periartikularno i intraartikularno ubrizgavanje.

SVESTRANOST

Kolagenski medicinski proizvod se može koristiti pojedinačno ili u kombinaciji sa drugim lijekovima. Ne postoje kontraindikacije za pacijenta koji je podvrgnut farmakološkim ili drugim osteopatskim terapijama ili nekoj drugoj vrsti rehabilitacije. Kolagenski medicinski proizvod se može primijenjivati prije ili poslije operativnog zahvata.