Kompjuterska analiza posture/ držanja tijela

Rana dijagnostika i procjena pravilnog držanja tijela od iznimne je važnosti radi prevencije potencijalnih poteškoća u koštano-zglobno-mišićnom sistemu kako kod djece tako i kod odraslih osoba.
Naime, bolna stanja povezana sa lošom mehanikom posture su vrlo česta kod odraslih zbog današnjeg sjedećeg načina života koji je karakteriziran sjedenjem na ergonomski loše dizajniranim radnim mjestima i nedostatkom kretanja. Posljedice svega toga jesu pojava boli najčešće u donjem dijelu leđa, vratnom dijelu kičme i širenjem boli prema ramenima i rukama za što je česti uzrok pritisak na živčane i vaskularne strukture. Međutim ono što je zabrinjavajuće jest to da se ti problemi sve više i više pojavljuju kod djece koja sve više sjede i provode vrijeme pred televizorom, računalom i video igrama. Razlozi za bolove s donjim djelom povezani su sa nekretanjem, slabim dubokim trbušnim mišićima i prevelikom količinom sjedenja. Pozicija glave koja je u ekstenziji zbog stalnog naginjanja prilikom pisanja domaćih zadaća, gledanja u tablet ili telefon, igranja video igara, može u budućnosti dovesti do velikih problema sa vratnim dijelom kičme. Pojava boli u vratnom dijelu kičme i ramenom pojasu povezana je sa svakodnevnom višesatnom uporabom računala.

Da li je Vaše držanje tijela normalno ili imate manje ili već odstupanje od normalnog, te potrebu za korekcijom posture pokazaće Vam KOMPJUTERSKA ANALIZA POSTURE.